Cette recette, je l'ai découverte dans le magazine Thermomix et vous n° 13. J'ai accroché tout de suite à sa lecture et rangée dans mon dossier "à tester". Ce qui fût dit fût fait, avec de très légères modifications, et je dois dire que j'ai été bluffé par cette recette et nous nous sommes régalés. Cette recette est désormais dans mon dossier à "refaire"...
4 échalotes pelées
2 gousses d'ail pelées
200 g de carottes coupées en gros morceaux
200 g d'épinards frais, lavés dont 4 feuilles pour les papillottes
4 cuisses da lapin de 150g environ chacune
2 bâtons de citronnelle coupée en tronçons de 5 cm
(Sauf le blanc, qui est la partie tendre)
(Sauf le blanc, qui est la partie tendre)
10 c. à soupe de lait de coco
(réserver 2 cuil. pour la sauce)
(réserver 2 cuil. pour la sauce)
Sel selon goût
Poivre cinq bales selon goût
4 pincées de paprika doux
1000 g d'eau
Mettre les échalotes, l'ail, les carottes et la partie tendre de la citronnelle dans le bol, donner 3 impulsions du turbo, Racler les parois du bol à l'aide de la spatule entre chaque impulsions. Réserver le mélange.
Sur 1 feuille de film alimentaire (environ 40 cm de long) poser une feuille d'épinard, puis une cuisse de lapin, 1/4 du mélange échalotes, ail, carottes, blanc de citronnelle, 2 càs de lait de coco, 1 pincée de paprika, saler et poivrer, rajouter dessus les tronçons de citronnelle.
Fermer le filin alimentaire bien serré en prenant soin de donner 2 tours aux extrémités et de les rabattre pour éviter la perte de jus. Répéter l'opération avec les 3 autres cuisses de lapin.
Poser les papillotes dans le Varoma. Verser l'eau dans le bol. Mettre le Varoma en place el programmer 45 min/Varoma Ivit1.
Répartir les épinards sur le plateau du Varoma. A l'arrêt de la minuterie, insérer le plateau du Varoma et remettre à cuire 15 mn /Varoma / vit 1.
Retirer le Varoma, vider le bol.
Au dessus du bol, piquer les papillotes pour en receuillir le jus. Ajouter le lail de coco restant et donner 2 impulsions de turbo.
Retirer le papier de cuisson, déposer les cuisses de lapin sur un lit d'épinards et napper de sauce.
Recette à essayer avec des cuisses de poulet, voire une cuisse de dinde ou un filet mignon de porc.
I discovered this recipe in the magazine Thermomix et no. 13. I've hooked immediately on his reading and row in my folder "to test". What was said was done, with very slight modifications, and I must say that I was amazed by this recipe and we feasted. This recipe is now in my folder to "Redo"...
4 shallots, peeled
2 cloves garlic, peeled
200 g carrots, cut into large chunks
200 g fresh, washed spinach
4 rabbit thighs ca. 150 g each
2 sticks of Lemongrass cut into 5 cm pieces
(Except white, which is the tender part)
10 tbsp coconut milk
(reserve 2 teaspoon for the sauce)
Salt according to taste
Kampot red pepper according to taste
4 pinches of sweet paprika
1000 g water
Put the shallots, garlic, carrots, and the tender part of the lemongrass into the bowl, give 3 pulses of the turbo, scrape the sides of the bowl with the spatula between each pulse. Set the mixture aside.
On a foil of cling film (about 40 cm long), put spinach leaves, then a thigh of rabbit, 1/4 mix shallots, garlic, carrots, white of Lemongrass, 2 tbsps of coconut milk, 1 pinch of paprika, salt and pepper, add pieces of lemon grass above.
Close the parcel very tight and fold to avoid loss of juices. Repeat with the other 3 legs of rabbit.
Place the parcels into the Varoma. Pour the water into the bowl. Put in place el Varoma program 40 min/Varoma/Speed 1.
Put the spinach on the Varoma tray. At the rigging tone of the timer, insert the Varoma tray and cook a further 15 min /Varoma / Speed 1.
Remove the Varoma, emptying the bowl.
Above the bowl, pierce the papillotes in order to recuperate juices. Add the remaining coconut milk and give 2 pulse of turbo.
Remove the baking paper, place the thighs of rabbit on a bed of spinach and cover with sauce.
Recipe to try with chicken thighs, or even a Turkey leg or a filet mignon of pork.
Recette à essayer avec des cuisses de poulet, voire une cuisse de dinde ou un filet mignon de porc.
Cuisse de lapin à la citronnelle |
4 shallots, peeled
2 cloves garlic, peeled
200 g carrots, cut into large chunks
200 g fresh, washed spinach
4 rabbit thighs ca. 150 g each
2 sticks of Lemongrass cut into 5 cm pieces
(Except white, which is the tender part)
10 tbsp coconut milk
(reserve 2 teaspoon for the sauce)
Salt according to taste
Kampot red pepper according to taste
4 pinches of sweet paprika
1000 g water
Put the shallots, garlic, carrots, and the tender part of the lemongrass into the bowl, give 3 pulses of the turbo, scrape the sides of the bowl with the spatula between each pulse. Set the mixture aside.
On a foil of cling film (about 40 cm long), put spinach leaves, then a thigh of rabbit, 1/4 mix shallots, garlic, carrots, white of Lemongrass, 2 tbsps of coconut milk, 1 pinch of paprika, salt and pepper, add pieces of lemon grass above.
Close the parcel very tight and fold to avoid loss of juices. Repeat with the other 3 legs of rabbit.
Place the parcels into the Varoma. Pour the water into the bowl. Put in place el Varoma program 40 min/Varoma/Speed 1.
Put the spinach on the Varoma tray. At the rigging tone of the timer, insert the Varoma tray and cook a further 15 min /Varoma / Speed 1.
Remove the Varoma, emptying the bowl.
Above the bowl, pierce the papillotes in order to recuperate juices. Add the remaining coconut milk and give 2 pulse of turbo.
Remove the baking paper, place the thighs of rabbit on a bed of spinach and cover with sauce.
Recipe to try with chicken thighs, or even a Turkey leg or a filet mignon of pork.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire