Mes petites filles voulaient faire du pain. Qu'à cela ne tienne, le Thermomix est là et comme toujours j'ai adapté la recette à mes besoins. J'ai simplement pris garde de n'utiliser que de l'eau tiède. Au delà du plaisir de faire mon pain moi même, du plaisir des fillettes à modeler la miche de pain, des bonnes odeurs de cuisson, j'étais heureux de voir leurs yeux briller au vu du résultat.
500 g de farine
Graines de tournesol
1 cac de sel
2 càc de levure lyophilisée
310 g d'eau tiède
Mettre tous les ingrédients dans le bol du Thermomix, régler 4 min 30 sur fonction pétrissage.
Puis 2 h de pousse sous un torchon humide.
Ensuite, il a fallu rabattre le pain et former une boule, et laisser pousser environ 1 heure.
Quand il a doublé de volume, signer et enfourner 20 min à four préchauffé à 250°C en jetant 1/2 verre d'eau sur la sole.
Puis 20 min à 180°C
Laisser refroidir sur une grille.
My granddaughters wanted to make bread. Thanks God, the Thermomix is there and as always I adapted the Vorwerk recipe to my needs. I simply took care of use only lukewarm water. Beyond the pleasure of doing my bread myself, the fun of girls by shaping the loaf of bread, the good cooking smells, I was happy to see their eyes shining in the light of the result.
500 g flour
Sunflower seeds
1 tsp salt
2 tsp of lyophilized yeast
310 g of tepid water
Put all ingredients in the bowl of the Thermomix, adjust 4 min 30 on kneading function.
Then, after the ringing tone, let the dough raise about 2 h under a damp cloth.
Then, knead again the dough and form a ball and let it grow approximately 1 hour.
When it has doubled in volume, do some scoring on the top and bake 20 minutes in preheated oven at 250 ° C by throwing 1/2 glass of water on the bottom.
Then bake 20 min at 180 ° C.
Let cool on a rack.
500 g de farine
Graines de tournesol
1 cac de sel
2 càc de levure lyophilisée
310 g d'eau tiède
Mettre tous les ingrédients dans le bol du Thermomix, régler 4 min 30 sur fonction pétrissage.
Puis 2 h de pousse sous un torchon humide.
Ensuite, il a fallu rabattre le pain et former une boule, et laisser pousser environ 1 heure.
Quand il a doublé de volume, signer et enfourner 20 min à four préchauffé à 250°C en jetant 1/2 verre d'eau sur la sole.
Puis 20 min à 180°C
Laisser refroidir sur une grille.
My granddaughters wanted to make bread. Thanks God, the Thermomix is there and as always I adapted the Vorwerk recipe to my needs. I simply took care of use only lukewarm water. Beyond the pleasure of doing my bread myself, the fun of girls by shaping the loaf of bread, the good cooking smells, I was happy to see their eyes shining in the light of the result.
500 g flour
Sunflower seeds
1 tsp salt
2 tsp of lyophilized yeast
310 g of tepid water
Put all ingredients in the bowl of the Thermomix, adjust 4 min 30 on kneading function.
Then, after the ringing tone, let the dough raise about 2 h under a damp cloth.
Then, knead again the dough and form a ball and let it grow approximately 1 hour.
When it has doubled in volume, do some scoring on the top and bake 20 minutes in preheated oven at 250 ° C by throwing 1/2 glass of water on the bottom.
Then bake 20 min at 180 ° C.
Let cool on a rack.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire